Mijn eerste presentatie!

Het is eigenlijk best grappig hoe het leven kan lopen. Het leek me namelijk altijd al ontzettend leuk om een presentatie te geven, om een verhaal te delen voor publiek. Om mensen over iets te vertellen wat mij enorm boeit. Maar waarover zou ik dan spreken? En met welke intentie? Dankzij mijn absurde zenuwpijn, ben ik in contact gekomen met een (alternatief) medicijn (of voedingssupplement, hoe je het wilt zien) waar ik anders waarschijnlijk nooit aan zou hebben gedacht vanwege het illegale karakter. Ik heb een ‘verhaal’ wat ik niet alleen kan delen met anderen, maar waar ik veel mensen ook nog eens enorm mee kan helpen. En nu is het zover: ik geef een presentatie!

Een jaar geleden had ik hier nog niet eens van durven dromen: zonder pijn in mijn lijf op een podium te staan en gewoon mijn verhaal te kunnen doen, ik was toen nog zo bezig met herstellen. En wat een opkomst was er! Een volle bak met minstens 50 geïnteresseerden! Perfectionistisch als ik ben, heb ik me wekenlang lopen voorbereiden op het geven van een uitgebreide en inhoudelijk correcte presentatie. Informatie waar mensen thuis iets mee kunnen, wat antwoord geeft op veel vragen. Echter… alle aspecten van de wonderlijke hennepplant kwamen tijdens deze avond aan bod. En dat betekent een serieuze lading aan informatie voor de toeschouwers! We besloten de spreektijd te beperken tot ca 8 minuten, en dat is geen eenvoudige opgave voor een dergelijk boeiend onderwerp!

Maar, het is me toch blijkbaar goed gelukt 😀 Met veel positieve respons achteraf en heel veel interessante mensen leren kennen. Wat een avond!

Een verslag van de avond is te vinden op de website van de Hemp Collective en op die van platform aan de zaan.