Gevangen in een lijf van pijn

  • Redactie
  • januari 31, 2016
  • Reacties uitgeschakeld voor Gevangen in een lijf van pijn
  • Uncategorized

Wanneer je in een situatie zit die niet aangenaam is, heb je vaak -niet altijd, wel vaak- de mogelijkheid om ervan weg te lopen. Bijna altijd is er wel een andere keuze die je kan maken, een andere weg die je kunt inslaan. Wanneer echter je lichaam vol pijn zit en onaangenaam aanvoelt, kun je er niet van weg lopen. Je zit als het ware gevangen in je pijnlijf, een andere keuze is er niet.

Als ik zou moeten proberen mijn pijn te omschrijven, dan zou het ongeveer als volgt gaan:

 

Ik kijk naar mijn armen, handen en vingers. Het verbaast me dat je aan de buitenkant niet kan zien dat er van binnen zoveel pijn is. Het is alsof er donderwolken over mijn armen trekken en hier en daar hun vernietigende bliksem droppen. Prikkeldraad. Ken je dat nog van vroeger? Dat iemand twee handen op jouw armen legt, en deze vervolgens beide in een andere kant rond je arm te draaien zodat je huid als het ware op precies die plek uit elkaar wordt gereten? Dat voelde ik nu continue. Maar dan niet slechts op 1 plek, maar over mijn hele arm. Tussen mijn schouderbladen zaten een soort grote ijzeren priemen, die diep door mijn ribbenkast staken, van mijn rug naar mijn borst. Ze zaten er continue. Dikke harde priemen met een doorsnede van ongeveer 10cm. Het is wonderbaarlijk hoe goed mensen sommige dingen kunnen viuslaiseren.

Aan de uiteinden van mijn vingers staken er ijzeren pinnen door naar buiten. Het soort pinnen die je voor een shaslik spies gebruikt voor op de bbq. Ze zaten er continue en deden nog meer pijn, telekn s wanneer ik mijn vingers nodig had en ze wilde bewegen. Het gevoel uit mijn vingers was overigens weg. Ik probeerde het zachte gezichtje van mijn zoontje te voelen, maar voelde enkel vage contouren. Zijn zachte haartjes kon ik wel aanraken maar niet écht ervaren. In plaats van met mijn vingers, moest ik met mijn wang langs zijn haartjes strijken, om me er echt bewust van te worden.

Om mijn armen zat continue een grote, brede wurgslang, die zich volledig rond mijn armen gewikkeld had.